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Education 教育

自己の哲学を磨き、物事の本質を理解する人材の育成

Developing Human Resources Who Can Cultivate Their Own Philosophy and Understand the Essence of Things

大学で学んだ「知」を実践へ
産学協同プロジェクトを実施
Promoting Industry-University Collaboration Projects for Practical Application of Knowledge Acquired at the University

東洋大学は、大学で学んだ「知」を実践するため、産学協同のプロジェクトを実施しています。伊勢丹新宿店とのプロジェクトでは、ライフデザイン学部人間環境デザイン学科の学生が新宿店本館のショーウインドウディスプレイを企画・制作しました。このプロジェクトは2022年6月よりスタートし、人間環境デザイン学科3年の有志20名が参加。ワークショップ形式で行われました。2022年12月26日から2023年1月17日までの展示期間に向けて企画され、制作の模様はテレビ東京「ガイアの夜明け」でも紹介されました。

また、経営学部の蜂巣ゼミでは栃木県庁農政部や那須地区農業振興事務所と連携して、栃木県の女性農業家が生産した食材を使用した「ロコモコ」を考案。2022年5月に本学白山キャンパスの学生食堂において、6日間の期間限定で300食(各日50食)販売され、全日完売となりました。

Toyo University promotes industry-university collaboration projects to create an opportunity to apply knowledge learned at the university to practical settings. In the joint project with Isetan Shinjuku Store, students from the Department of Human Environment Design, Faculty of Human Life Design, created and implemented store window display plans for the store’s main building. The project was launched in June 2022, with 20 third-year students of the Department of Human Environment Design participating on an voluntary basis. The project team held workshops to prepare for the display scheduled for the period between December 26, 2022 and January 17, 2023. The details of the production process were featured in TV Tokyo’s Gaia no Yoake.

Also, a team under the seminar hosted by Associate Prof. Akira Hachisu partnered with the Tochigi Prefectural Government’s Agricultural Policy Department and the Nasu District’s Agriculture Promotion Office to develop loco moco recipes that use the produce of local female farmers. Based on the recipes, limited-time-only dishes were prepared and offered at the cafeteria on the Hakusan Campus in May 2022, selling out a total of 300 meals over six days (50 each day).

完成したディスプレイの様子
栃木県の女性農家の仕事を体験